Om tiden ändå räckte till mer

Det kan vara bra att få saker analyserade åt sig från två vinklar. Den ena är en med fördelar och förklaringar. Den gör så att man förstår och inser vad som hände och kan gå vidare utan att tänka alldeles för mycket på det. Dock hjälper det inte mot sömnproblemen. Det är fantastiskt att det finns någon som kan förklara så.

Den andra vinkeln är en mer kontrafaktisk vinkel. Då får man en fråga som "tänk om?". Denna får en att verkligen börja tänka på händelsen. Fundera över vad som skulle kunna ha hänt. Man börjar fundera på misstag som kanske gjordes. Efter denna förklaring får man några visa ord som berättar varför det är som det är. Allt för att man kanske inte ska haka upp sig på misstagen utan föröka se framåt ändå och komma med alternativa lösningar. Det är fantastiskt att någon kan få en att börja tänka så mycket, och även att komma med så fantastiska ord!

Det blir nog inte mycket sömn inatt heller.

"Det löser sig med tiden"


Framtidsplanering

Idag är jag nere. Jag började fundera på mina framtidsplaner. Eftersom att jag fick en idiotförklaring i pannan förra helgen gällande min ekonomiska planering funderar jag på att skita i folkhögskola, eftersom att jag aldrig kommer ha råd med det. Istället kan jag ju åka till Norge och jobba där. Sen kanske jag kan gå folkhögskola.

Jag fick ett brev från försvarsmakten idag. Då kom jag på att jag kan ju göra GMU istället. Det kostar ju inget...

Fram till sommaren ska jag låsa min ekonomi. Inte göra av med några onödiga pengar eller köpa några dyra saker. Jag ska också sälja av halva min förmögenhet. Jag har lust att sälja min dyra bas. Av frustration.

Bajs <3


Trots trots

"När inga sorger finns kvar, vad blir vi då lyckligare av?"


Det gör ont i tandköttet

Jag vet faktisk inte riktigt hur det är idag. Det är ganska okej. "Om man låtsas må bra så mår ingen annan dåligt över en själv."

Jag har spelat bas i en grupp idag! Men Kimme. Han har spelning 25:e och behövde en basist. Det är oerhört kul att spela bas. Synd att jag inte gör det mer i skolan. Jag är ju faktisk ganska bra.

Trombon dock är jag inte så bra på. Fy vad jag övar. Jag blir nästan galen! För att inte tala om trött. När man har övat ett pass trombon så orkar man inte med något annat efter det. Detta är jag fullt medveten om och struntar därför i att öva så mycket som jag borde. Dåligt.

"Jag hoppas på oss, jag tror att vi kan göra allting bättre"


Pappa plockar isär en bil

Ikväll är det inte bra. Inte bra alls. Det blev jättedåligt när jag gick hem. Det är något speciellt med deperision och promenader hem mörka kvällar. Usch.

Idag var det öppet hus på skolan! Jag stod och var trevlig och delade ut lappar utan tider på. Sen tröttnade jag och gick runt och var snygg istället. En namnskylt fick jag också! På den stod det Alexander Palmgren. Det trodde jag iallafall i tre timmar. Sen såg Emma att det stod Alexandra Palmgren. Jag skickar en faktura för ersättning av felaktigt namn till Linköpings kommun.

"I en hundradels sekund tränger ljuset fram
och jag ser vad jag gör när jag är i din famn"


Nu är jag hungrig istället

Dock så är det fortfarande kallt. Jag hoppas pappsen kommer hem snart så vi slipper hungra ihjäl här hemma. Kylskåpet är ju nästan tomt.

Max fryser inte, han är inbäddad i sju filtar och tittar på flugornas herre. Den unge mannen förvånar mig... De fick välja valfri klassiker i skolan och han valde flugornas herre... Nu ville han se filmen också. Hans kompis valde Processen av Kafka...

"Men jag lovar att vara stark och jag lovar att vara god
jag kan lova hela världen att jag står vid mitt ord"


Mina fötter fryser

Igår hade vi kapällgig. Det är bra för huvudet och humöret. Idag har vi repat med umgänget. Det lät dåligt från min del. Sen körde vi bil och lyssnade på 80-tals pop.

Jag råkade nog spärra mitt kort i torsdags. Och nu är mina kontanter slut. Det kommer verkligen bli ekonomiskt ett tag framöver. Det är passande lagom till det att jag insåg att jag vill köp en ny gitarr.

"Känns som ingenting finns kvar av allting jag en gång var
rädd att inte räcka till och bli ensam kvar"


Fyrkantigt och kyligt

Sitter i replokalen. Väntar på rep. Väntar gig. Väntar på Robin. Blev väldigt hängig nyss när jag kon på att det är helg. Linnea är bra som håller upp med sin närvaro.

Imorgon är det kapällgig, o det är ju kul. 12:e

"Känns som känslor och panik har tagit över i mitt liv
Känns som ivern och ses har gjort mig vansinnig"


Mörkt och kallt

Idag är det lite hängigare än igår. Men Shadi lättade upp eftermiddagen lite, och Anna. Choklad lättar upp det ytterligare lite när Företagsekonomin tynger ner.

Jag trodde att jag gillade vintern men måste nog inse att den inte är något för mig. Jag föredrar nog ljus och värme...

"Det mörkt och kallt här hos mig
men du har sånt som gör det ljust igen"


Som det är

Min blogg är trasig. Det går inte alltid att blogga, vilket är synd. Jag har ju iallafall kunnat skriva tre bra inlägg senaste veckan.
 
Det är lite hängigt just nu. Lite ensamt och kallt. Vinterdeppen som jag trodde jag skulle slippa kom visst ändå. Lustigt. Bara för att man har deppat över i stort sett en sak i ett antal år så fortsätter deppen trots att saken inte är aktuel längre. Nu har sömnproblemen släppt med att skolan började, det var skönt.
 
Mitt projektarbete går bra! Det är kul!
 
På fredag ska jag spela slagverk live för första gången.

RSS 2.0